While the purpose of this blog was not to deal with WordPress issues I ran into this one right away.

Installed two plugins: Yoast and Gutenberg editor. The Gutenberg editor only had 2 stars but I figured I’d give it a try to see if it was really a two star.

First page created fine (about) and I finally decided to write the first post.

WordPress 5.2.2 default editor error

The editor failed to load with an error bar that said the editor had failed and I could attempt to recover or copy the error which was this.

TypeError: Cannot read property ‘show_ui’ of undefined
at https://mobsor.com/blog/wp-includes/js/dist/editor.min.js?ver=9.2.6:17:119556
at i (https://mobsor.com/blog/wp-includes/js/dist/vendor/lodash.min.js?ver=4.17.11:6:91)
at An.filter (https://mobsor.com/blog/wp-includes/js/dist/vendor/lodash.min.js?ver=4.17.11:99:338)
at https://mobsor.com/blog/wp-includes/js/dist/editor.min.js?ver=9.2.6:17:119521
at Td (https://mobsor.com/blog/wp-includes/js/dist/vendor/react-dom.min.js?ver=16.8.4:82:11)
at hi (https://mobsor.com/blog/wp-includes/js/dist/vendor/react-dom.min.js?ver=16.8.4:102:385)
at Qg (https://mobsor.com/blog/wp-includes/js/dist/vendor/react-dom.min.js?ver=16.8.4:144:217)
at Rg (https://mobsor.com/blog/wp-includes/js/dist/vendor/react-dom.min.js?ver=16.8.4:145:76)
at Sc (https://mobsor.com/blog/wp-includes/js/dist/vendor/react-dom.min.js?ver=16.8.4:158:109)
at Z (https://mobsor.com/blog/wp-includes/js/dist/vendor/react-dom.min.js?ver=16.8.4:156:492)

Searching lead to a few results none of which was useful to me (Only solution was based on nginx I’m using apache).

I disabled the Gutenberg editor but the error remained.

Finally I installed the classic editor plugin and I was able to post.

From one of the nginx related issues

 

Looks like familiar issue on nginx server

https://github.com/WordPress/gutenberg/issues/9912

Update Nginx try_files directive with following:

try_files $uri $uri/ /index.php$is_args$args;

So now I am assuming I must have some change needed to my Apache rewrite but not sure what yet.

1 Comment

  1. Matt

    Reply

    It was mod rewrite that was causing the issue, Still trying to understand why though

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *